dissabte, de maig 14

Òpera a Almoines: Marina

El diumenge, 8 de maig de 2011, va tenir lloc, organitzat per la Coral L'Almoina, en el Local de la Música d'Almoines la representació de l'òpera Marina de l'autor espanyol Emilio Arrieta
Marina, és una obra lírica que, en principi, va ser una sarsuela en dos actes, amb llibret de Francisco Camprodón, estrenada en el Teatre del Circ de Madrid, el 21 de setembre de 1855.
A instàncies del tenor Enrico Tamberlick, Arrieta la va transformar en òpera en tres actes, seguint molt estretament el model donizettià. El llibret de Camprodón va ser reformat per Miguel Ramos Carrión. Se li van afegir 3 duos i un rondó final. Es va estrenar en el Teatre Real de Madrid el 16 de març de 1871.
És una de les òperes espanyoles més interpretades, sent molt famoses peces com l'ària " Costas las de Levante ", l'havanera " Dichoso aquél que tiene ", o el famós brindis de l'acte tercer: "A beber, a beber y a ahogar, el grito del dolor".
A Almoines la representaren els alumnes del Centre Professional de Música “Districte Marítim” del Grau de Gandia: Remei Fluixà (Soprano), David Fuster Boluda (Tenor), Camilo Gregori (Baríton i a més almoiner) Francisco Calabuig (Baríton), Mayte Soler (Soprano), Juan Luís Gil (Baríton) i José Mª Hernández (Tenor).
Els cors foren cantats per la Coral l’Almoina d’Almoines i l’Orfeó Borja de Gandia dirigits per Isidro Alemañ.
La música la posaren David Fuster Celma (Pianista acompanyant) i Fernando Soler (Flauta travessera); l’ajudant tècnic fou Dèborah Sabater i la direcció vocal d’escena i coordinador Daniel Gascó.
En el següent vídeo mostrem algunes parts de l’obra.


dimecres, de maig 11

Futbol 2a. Regional: Almoines 1 Daimús 2

Diumenge passat, 8 de maig de 2011, es va celebrar al camp de futbol El Castell d'Almoines el partit, corresponent a la penúltima jornada de lliga de Segona Regional, entre la UE Almoines i el Daimús CF. Era l'últim partit de la temporada que s'havia de celebrar a Almoines i vam decidir anar a filmar.
Mal dia escollirem per anar a gravar, per una banda, Emili Morant Insa, l’aficionat més jove que es trobava al camp i que, vestit amb la samarreta de l’Almoines, anava a fer-se la foto amb els jugadors, s’havia adormit; per altra, el fet que estar ja al final de la temporada i estigués pràcticament decidida la classificació va fer que el partit fos avorrit i, el que és pitjor, l’acabés perdent l'Almoines per 1 a 2. De tota manera mostrem un resum del que vam veure al camp per deixar constància dels jugadors i aficionats que durant tota la temporada han seguit la marxa de l'equip.




I si el que vols és veure alguna de les fotografies que va fer Maria Pilar Llorca en el partit, només tens que fer clic amb el ratolí a la següent imatge

divendres, de maig 6

Eleccions municipals a Almoines des de 1979 fins a 2007

Aprofitant que estem en campanya electoral hem volgut recordar quins almoiners han estat candidats i quins foren els resultats de les eleccions municipals a Almoines, des de 1979 fins a 2007. En el següent vídeo apareixen els noms de tots els candidats que hem tingut en aquests anys i veiem com ha anat evolucionant la propaganda electoral.
El 1979 i 1983 encara no es van utilitzar les fotografies dels candidats. El 1987, un partit, la UPV, va utilitzar un vídeo. El 1991, apareixen per primera vegada les fotografies, en blanc i negre, dels candidats d'un partit, Esquerra Unida. És a partir de 1995 quan ja pràcticament tots els partits utilitzen la fotografia a color dels seus candidats. En 2007 s’utilitzen, per primera vegada, les pancartes personalitzades amb els candidats a alcalde dels partits PSOE i BLOC.
Totes les fotografies que apareixen en el vídeo estan tretes dels fullets de propaganda electoral dels partits o d'algun llibre de festes d'Almoines.